• Maatwerk
 • Altijd de juiste oplossing
 • Persoonlijk contact
 • Meer dan 20 jaar ervaring

Airco aanleggen

Waarschijnlijk heeft u het zelf ook al gemerkt; het wordt steeds warmer in het land. Ieder jaar is er wel een hittegolf, waarbij u had gehoopt dat u al eerder een airco had aangelegd. De slapeloze nachten door de hitte zijn natuurlijk erg vervelend, waardoor een airco aanleggen een goede oplossing is.

Daarnaast is een airco aanleggen ook interessant voor de warme dagen op kantoor, want medewerkers presteren beter met een fijn werkklimaat. Wat zijn de voordelen voor een airco aanleggen? Kunt u zelf een airco aanleggen? Door wie kunt u een airco laten plaatsen? Welke systemen zijn er en voor welke ruimtes is een airco prettig? Dahlair is opgericht in 2008 en sindsdien uitgegroeid tot de meest volledige installateur op het gebied van klimaatbeheersing. Wij adviseren, ontwerpen en installeren hoogwaardige klimaattechnieken voor zowel zakelijk als particulier. In dit artikel geven wij als specialist antwoord op deze vragen.

airco aanleggen

Voordelen voor airco aanleggen

Een airco aanleggen is steeds meer booming. Dat is niet zo vreemd, want het brengt veel voordelen met zich mee. Wij hebben alvast enkele voordelen op een rijtje gezet:

 • Een airco kan een ruimte koelen: een airco is ideaal om een ruimte te koelen met warme temperaturen.
 • Een airco kan een ruimte verwarmen: naast het koelen van een ruimte kan een airco ook een ruimte verwarmen. Dit is erg prettig op koelere dagen. Met een airco is het dus mogelijk om de binnentemperatuur constant koel of warm te houden.
 • Een airco is een ideale ventilator: door de constante frisse toevoer van lucht heeft u geen last meer van condens of een te lage luchtvochtigheid.
 • Een airco kan de luchtvochtigheid controleren: een airco kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden. Dit is prettig voor mensen met astma of reuma die een goede luchtvochtigheid nodig hebben in een ruimte.
 • Een airco is erg zuinig: een airco gebruikt weinig energie wat een airco erg milieuvriendelijk maakt.

Zit u eraan te denken om een airco in een kantoorruimte te laten plaatsen? Wij zeggen ja! Airconditioning op kantoor brengt ook verschillende voordelen met zich mee, waaronder:

 • Een verbeterde concentratie: een airco houdt de ruimte koel, waardoor medewerkers geen last hebben van het warme weer buiten. Dit zorgt voor een verbeterde concentratie.
 • Een gefilterde lucht: een airco zorgt dat een ruimte wordt gefilterd. Dit zorgt voor minder stof, pollen, mijten en virussen. Medewerkers worden dus minder snel ziek.

Een airco aanleggen brengt verschillende voordelen met zich mee, waardoor het zeker het overwegen waard is om een airco te laten installeren.

Kan ik zelf een airco aanleggen?

Een airco aanleggen kan zelf worden gedaan, echter raden wij dit niet aan. Het kan zijn dat er in de muur geboord dient te worden, waardoor dit vakkundig moet worden gedaan. Tevens is het raadzaam om het aansluiten en het inbedrijfstellen door een erkende monteur, zoals Dahlair, te laten doen. Wilt u graag meer weten over het aanleggen van een airco? Neem gerust contact met ons op via 06 11880280.

Waar kan ik een airco plaatsen?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een airco aan te schaffen, maar waar is kunt u het beste de airco plaatsen? Er zijn meerdere plekken in een huis waar u een airco kunt aanleggen. Vaak is een slaapkamer een zeer gewenste plek om een airco aan te leggen voor een ideaal slaapklimaat. Dit is ook erg begrijpelijk wanneer je weet dat veel Nederlanders slaapproblemen ervaart met warme periodes. Een airco aanleggen in een slaapkamer zorgt voor een goede nachtrust. Ook is het mogelijk om een airco in de woonkamer te plaatsen. Door een airco in de woonkamer te plaatsen, heeft u altijd een fijn klimaat op warme en koude dagen. Daarnaast kunt u ook kiezen voor bijvoorbeeld een zolder of gang.

Naast een huis is het ook mogelijk om een airco aan te leggen in een kantoor. Meestal worden deze airco systemen in het plafond weggewerkt. Het rooster zorgt voor een gelijkmatige verdeling in verschillende ruimtes, waardoor u meerdere kantoren kunt verkoelen of verwarmen. Indien u graag een airco wilt plaatsen in een kantoor geven wij u graag advies op maat. Vul hiervoor het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Verschillende airco systemen

Er zijn verschillende airco systemen die u kunt laten aanleggen, zoals airco systemen voor uw woning of airco systemen voor zakelijk gebruik. De meeste airco's kunnen naast koelen ook verwarmen, ventileren en ontvochtigen. De meest voorkomende airco's voor een woonhuis is een wandmodel. De verschillende producten voor een woning zijn:
De airconditioner producten voor zakelijk gebruik zijn:
Met een airco voor een groot kantoor heeft u het volgende product:

Airco aanleggen door Dahlair

Indien u graag van alle voordelen wilt profiteren, is het belangrijk om een airco te kiezen dat echt bij uw ruimte past. Dahlair adviseert u graag hierin. Wij kijken altijd naar de belangrijkste factoren in een ruimte om u van het beste advies te voorzien. Daarnaast zorgen wij ervoor dat uw airco vakkundig wordt gemonteerd en geïnstalleerd.

Dahlair staat garant voor:
 • Al onze monteurs zijn STEK/F-Gassen, SGS Intron en VCA gecertificeerd.
 • Correcte installatie volgens de hoogste installatienormen.
 • Hoogste kwaliteit producten.
 • Een reële kostenbegroting presenteren zonder bijkomende kosten.
 • Tot 5 jaar garantie op nieuw geïnstalleerde apparatuur.
 • Bij storingen staan wij 24 uur per dag voor u klaar.

Bij Dahlair heeft u alles in één hand: van ontwerp, onderhoud tot service. Wij zijn een team van gespecialiseerde technische adviseurs die klaar staat om u te adviseren over de installatie van het airco systeem dat het meest bij u past. Neem direct contact met ons op via 06 11880280.
Offerte aanvragen voor uw woning of kantoor