• Maatwerk
  • Altijd de juiste oplossing
  • Persoonlijk contact
  • Meer dan 20 jaar ervaring

Een airco Oosterhout

Bent u op zoek naar een airco voor in uw woonkamer of slaapkamer? Dahlair is dé airco specialist in de omgeving Oosterhout. Met meer dan 20 jaar ervaring adviseren wij u over de juiste airconditioning in uw kantoor of woning. Dahlair is officiële dealer van Panasonic airco's. In dit artikel vertellen we wat de voordelen zijn van een airco Oosterhout en hoe Dahlair

airco oosterhout

Airco Oosterhout: wat is een airco?

Een airco kan een ruimte verkoelen of juist verwarmen. Een airco zorgt ervoor dat de lucht gefilterd wordt en dat de luchtvochtigheid correct is. Een airco zorgt dus voor een optimaal binnenklimaat. Nieuwe airco's zijn enorm zuinig, waardoor het een prima alternatief is voor een CV-installatie. Een airco kan in verschillende ruimtes worden gebruikt, zoals winkel, ziekenhuizen of gewoon jouw slaapkamer. Bij Dahlair zijn wij gespecialiseerd op het gebied van klimaatbeheersing. 

Hoe werkt een airco?

Een simpele airco bestaat uit minimaal 2 delen: binnen- en buitendeel. Als u uw airco op koelen hebt gezet, haalt het binnendeel warmte uit de lucht en het buitendeel geeft de warmte af aan de buitenlucht. Als u uw airco op verwarmen heeft gezet, werkt dit natuurlijk precies andersom. Via het koudemiddel in de airco wordt de overtollige warmte of koeling getransporteerd. Dit vloeibare koudemiddel wordt door een expansieventiel verruimt, het onttrekt warmte in een ruimte en wordt dan gasvormig. Een compressor comprimeert het gasvormige koudemiddel naar hoge druk, de warmte wordt afgegeven aan de omgeving en het gasvormige koudemiddel wordt weer vloeibaar in de condensor. 

Welke airco past bij u?

Er zijn talloze verschillende airco's, hoe weet u dan welke het beste bij u past? Dit hangt af van een aantal factoren, zoals bijvoorbeeld de hoeveelheid ruimtes die gekoeld of verwarmd moeten worden. In één ruimte wordt vaak gebruik gemaakt van een Single Split airco, dit betekent dat er één binnen- en één buitendeel is. Wilt u 2 tot 5 ruimtes koelen of verwarmen, dan heeft u een Multi Split airco nodig. Meer dan 5 ruimtes koelen of verwarmen? Dan past een VRF-systeem het beste bij u. Dit systeem beschikt over één buitendeel en een onbeperkt aantal binnendelen. 

Airco Oosterhout bij Dahlair

Wij zijn gevestigd in Oosterhout. Dus als u onderhoud heeft aan uw airco Oosterhout en omgeving of u bent op zoek naar een duurzame airco? Dan bent u bij Dahlair aan het juiste adres. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via onderstaande aanvraagformulier of bereik ons telefonisch via 0162 45 358 75 en we helpen u graag!
Offerte aanvragen voor uw woning of kantoor