• Maatwerk
  • Altijd de juiste oplossing
  • Persoonlijk contact
  • Meer dan 20 jaar ervaring

Panasonic airconditioning

Ben je op zoek naar een Panasonic airconditioning? Dan ben jij aan het juiste adres bij Dahlair. Wij zijn officiële distributeur, importeur en dealer van Panasonic airconditioning. In dit artikel vertellen we wat een airconditioner precies is, hoe het werkt, welke verschillende types er zijn en hoe jij een keuze maakt tussen deze verschillende types.

Panasonic airconditioning

Wat is Panasonic airconditioning?

Een airconditioner koelt of verwarmt de lucht in een ruimte. Daarnaast zorgt een airco voor het ontvochtigen en filteren van de lucht. Tegenwoordig is een airco enorm zuinig, zo zuinig dat het een alternatief voor veel CV-installaties is.

Hoe werkt een airco?

Een airco bestaat minimaal uit twee delen: een buiten- en een binnendeel. Als een airco koelt haal het binnendeel warmte uit de lucht en geeft het buitendeel overtollige warmte af aan de buitenlucht. Als een airconditioner verwarmt gebeurd dit precies andersom. Via het koudemiddel in de airco wordt de overtollige koeling of warmte getransporteerd. Dit koudemiddel is vloeibaar en wordt door een expansieventiel verruimt. Het vloeibare koudemiddel onttrekt warmte aan de lucht en wordt dan gasvormig. Een compressor perst het gasvormige koudemiddel naar hoge druk, waarna de warmte in het koudemiddel wordt afgegeven aan de buitenlucht. Het gasvormige koudemiddel wordt vervolgens weer vloeibaar in de condensor.

Voor de bediening van een Panasonic airconditioning zijn er diverse uitvoeringen beschikbaar. Je kan bijvoorbeeld een bedrading, draadloze of centrale bediening kiezen. Tegenwoordig kan je vele airco's ook bedienen met een app op een telefoon. Dit is bijvoorbeeld handig als je niet thuis bent. De bediening die je moet kiezen voor een airco hangt af van de omgeving waar hij wordt geplaatst. Zo hebben de meeste gezinnen een airconditioner met een afstandsbediening. In een zakelijke omgeving wordt vaak een airco met bedrading geïnstalleerd. De centrale bediening wordt vooral bij grote panden die gebruik maken van systemen die meerdere processen tegelijk regelen, zoals de liften en verlichting. Twijfel je over welke airco je moet aanschaffen? Dahlair geeft je graag advies over welke airco het beste bij jouw wensen past.

Verschillende airconditioners

Er zijn verschillende typen airconditioners. Er zijn airconditioners die 1, 2 of meer tegelijk kunnen koelen of verwarmen.
  • Split airconditioning: De eerste airconditioners bestonden slechts uit één deel en konden alleen koelen. Deze airco's werden gemonteerd in het raamkozijn. Lucht in- en uitblazen en koelen gebeurden allemaal in één apparaat. Uiteindelijk werden deze functies van elkaar gescheiden, omdat de techniek vooruit ging. Deze functies werden van elkaar gescheiden en opgesplitst in twee delen; het binnen- en buitendeel. Door middel van leidingen staan deze delen met elkaar verbonden. Daarom wordt deze airconditioner ook wel een split airco genoemd.
  • Twin, triple of double-twin airconditioners: als een ruimte te groot is voor de capaciteit van een binnendeel kan er worden gekozen voor (maximaal) 4 identieke binnendelen in dezelfde ruimte. Deze binnendelen vormen samen één systeem en zijn allemaal gekoppeld aan een bediening en een buitendeel.
  • Multi-splitsysteem: als je meerdere ruimtes tegelijk wil verwarmen kun je kiezen voor een multi-splitsysteem. Hierbij wordt er ook maar één buitendeel geplaatst, maar hier kunnen meerdere en verschillende binnendelen aan gekoppeld worden (maximaal 5). Je kunt deze binnendelen los van elkaar bedienen.
  • VRF systemen: heb je een airconditioner nodig die meer dan 5 ruimtes tegelijk moet koelen of verwarmen? Kies dan voor een VRF systeem. VRF betekent Variable Refrigerant Flow. Dit systeem bestaat uit meerdere buitendelen in combinatie met meerdere binnendelen.

Panasonic airconditioning bij Dahlair

Dahlair is officiële importeur, distributeur en dealer van Panasonic airconditioning. Wij zijn een complete installateur op het gebied van klimaatbeheersing. Wij onderscheiden ons door professionele ontwerpen, vakkundige installaties en het advies op maat wat wij geven. Dahlair staat garant voor het leveren van hoogwaardige klimaatinstallaties voor zowel de zakelijke als de particulieren markt.Ben jij benieuwd wat Dahlair voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met ons of vraag een gratis offerte aan.
Offerte aanvragen voor uw woning of kantoor